Nasveti

rezepte_zubereitung_ikon

Priprava

Naš strokovnjak za čaj Stefan Feldbusch je za vas pripravil nasvete za pripravo čaja in užitke ob pitju:

Poleg samega čaja sta odločilnega pomena za dobro skodelico čaja kakovostna voda (čim mehkejša in z majhno vsebnostjo klora) in to, kako dolgo čaj pustimo v vodi.

Za pripravo čaja vedno uporabljajte svežo vrelo vodo, vendar pa voda ne sme vreti predolgo časa, ker pri tem uide preveč kisika.

Čaj ima boljši okus, če ga pripravite močnega. Odvisno od tega, kako močen čaj radi pijete, uporabite vsaj eno čajno vrečko na skodelico sadnega čaja in vsaj tri na cel čajnik (odvisno od njegove velikosti).

Pri pripravi upoštevajte tudi vrsto čaja, ki ste jo izbrali – različne vrste čaja morajo v vodi ostati različno dolgo, da se njihov okus razvije do popolnosti. Poleg tega vedno upoštevajte tudi navodila na embalaži čaja!

 

Priporočena dolžina namakanja čajev blagovne znamke MILFORD:

Sadni čaj 8 minut
Zeliščni čaj 6 minut
Črni čaj 3 to 5 minutes
3 do 5 minut
Pri namakanju do treh minut ima čaj poživljajoč učinek, če ga namakamo 3 do 4 minut pa pomirja. Če črni čaj pustimo v vodi več kot 5 minut, bo skoraj zagotovo imel grenak okus.
Zeleni čaj 3 do 4 minute

preparation

storage_ikon_09

Najprimernejša hramba čaja

Čaj je potrebno vedno zaščititi pred vlago in toploto, pa tudi pred nekaterimi močnimi okusi, na primer drugimi čaji in vonjavami začimb ali česa drugega.

Črni čaji, kakršen je prefinjen Darjeeling čaj, vrhunski čaj iz najboljših čajnih plantaž, se zlahka nalezejo močnih vonjev drugih stvari in tako izgubijo svojo nežno cvetlično aromo in nežen okus.

Najbolje je, da čaj shranite v nepredušno zaprti posodi. Tako bo obdržal svoj edinstven okus.

 

Kontaktni podatki   |   Imprint   |   Sitemap   |   Pogoji uporabe/zasebnost Copyright © 2014 - Milford Tee Austria Gmbh